Asusova novotarija iz ZenFone serije oduševiće sve koji žele imati pouzdan pametni telefon, a gaje ljubav prema fotografiji.

Asus ZenFone Selfie

Asus ZenFone Selfi je izgledom gotovo identičan svome prethodniku Asus ZenFon 2 Laser. Njegove veoma dobre karakteristike, natjeraće svakog korisnika da ga ponosno pokazuje.

Strong display, sushi-proof – ZenFone Selfie & ZenFone 2 Laser | ASUS

Ovaj Asusov telefon opremljen je sa dva kvalitetna procesora. Za hardver se brine Qualcommov Snapdragon MSM8939, koga u grafičkom smislu upotpunjava Adreno-405. Za softver se brine Android 5.0, što omogućava posjedovanje velikog broja aplikacija i drugih sadržaja. Tome doprinosi i memorija koja se dijeli na čak 3GB RAM-a i solidnih 32 GB,  što ostavlja mjesta za spremanje velikog broja podataka.

Ti podaci bi mogli biti fotografije, s obzirom na najjaču karakteristiku ovog telefona, a to su kamere. Selfie u nazivu ovog telefona ne stoji uzalud, jer je opremljen sa dvije 13-megapikselne kamere, koje su upotpunjene mnoštvom senzora i opcija, poput one za uljepšavanje lica. S tolikom memorijom i kvalitetnim kamerama možete na dnevnoj bazi imati foto-sesije, čije rezultate možete gledati na 5.5-inčnom ekranu u full-HD rezoluciji.