Dell je, izmedju ostalog, predstavio jedan zanimljiv ekran. Radi se o ekranu dijagonale od cak 70 inca, odnosno 177 cm cija je glavna namjena koriscenje u konferencijskim salama i ucionicama.

Ekran podrzava do 10 dodirnih tacki i dolazi sa dvije stylus olovke. Zasticen je posebnim slojem koji bi trebao smanjiti refleksiju, kao i nastanak ruznih mrlja.

Opremljen je raznim otvorima za spajanje ostalih uredjaja, a dolazi u FullHD (1080p) rezoluciji. Ovaj ekran je, dakle, alternativa interaktivnim plocama koje u posljednje vrijeme se sve vise primjenjuju u ucionicama. Cijena ovog ekrana je astronomskih 5000 US $, nokompanija ima i neka jeftinija rjesenja u svojoj ponudi.

Jedno od njih su interaktivni projektori koji su u sustini low-cost alternativa ekranima sa dodirnim zaslonima. Projektori mogu da reprodukuju sliku ili na zid ili na plocu u dijagonali do 100 inca i kompatibilni su sa postojecim markerima i plocama.

 

U ponudi su dva modela S560T – projektor koji podrzava do 10 dodirnih interaktivnih tacaka. Podrzano je i crtanje i upravljanje putem stylus olovke. Drugi model S560P dolazi s IR Pen olovkom putem koje se takodje moze crtati i pisati na projektovanim slikama.