Pazi, Apple! HP je predstavio novu generaciju premijum racunarskih proizvoda koji mogu da generisu odredjenu vrstu uzbudjenja na trzistu.

HP nudi konvertibilan tablet-laptop. Tanak laptop racunar, inovacija sve-u-jednom modelu, sa 4k prikazom dizajniranog dualnog ekrana.

„HP je apsolutno podigao svoj nivo u dizajnu, kvalitetu i performansama”, kaze Patrick Moorhead, glavni analiticar u Moor Insights and Strategy. Nove HP masine targetiraju premijum PC trziste, rekao je za TechNewsWorld.

“Ovakvo targetirano trziste je za one potrosace koji brinu o dizajnu i performansama i koji su spremni da plate za to”, rekao je Moorhead. “HP juri premijum PC trziste u SAD, tako da moraju da se probiju na takvom trzistu.”

Konvertibilni HP nudi Spectre x360 (na slici gore), koji je 2 milimetra tanji od svog prethodnika i sada tezi manje od 3 kilograma. Ima 13,3“ HD IPS ekran, cetiri zvucnika i nudi ili sa i5 ili sa i7 generacijom Intel Core procesora.

Ona podržava log-in preko prepoznavanja lica, a trajanja baterije je cak i do 15 sati. Sta vise, baterija se moze napuniti 90 odsto u 90 minuta preko funkcije brzog punjenja.

Spectre x360 dostupan je u prodaji za SAD trziste po cijeni $ 1,049.99.

HP u ponudi takodje ima – the Envy, koji nudi duzi vijek baterije od svog prethodnika – ima runtime u trajanju do 14 sati – ali sa 14mm debljine i 3,15 kilograma, nije tako tanak i lagan. Ima ekran od 13,3“ sa opcijom ekrana osetljivim na dodir.

The Envy ce biti dostupan 26. oktobra po cijeni od $ 849.99