Mnogi od nas uz laptopove cesto koriste dodatni monitor, a razna rjesenja omogucuju nam da sliku sa telefona prebacimo na televizore i to je sve u redu dok smo kod kuce. Ali, monitore bas i nije prakticno tegliti sa sobom, a televizori nisu uvijek kompatibilni sa nasim telefonima. Osim prenosnih projektora, uskoro bismo kao opciju mogli da imamo i SPUD.

SPUD (Spontaneous Pop-Up Display) u jedno spaja projektor i ekran od 24 inca koji se može rasklopiti poput kisobrana, a kad je zatvoren izgleda kao knjiga. Tezak je tek nešto manje od kilograma, a faktor koji bi mogao presuditi uspjehu SPUD-a je cijena koja bi koncno trebala biti 399 dolara, s isporukama planiranima za jun sljedece godine.

Sam projektor nalazi se na zadnjoj strani SPUD-a i prikazuje sliku na platnu. Opremljen je HDMI i USB ulazima, a kompatibilan je i sa bezicnim uredjajima poput Chromeasta ili Rokua. Baterije mu osiguravaju tri do sest sati rada i sve sto treba da ucinite jeste da ga otvorite, spojite telefon i zaigrate igre ili gledate filmove na puno vecem ekranu.